Gegratineerde ham met mosterd en jonge spinazieblaadjes

4
(25) 15
  • 2 sneden varkensham van 2 cm dik
  • 3 eetlepels zachte mosterd
  • 3 eetlepels graanmosterd
  • 1 eigeel
  • 3 eetlepels verse room
  • 1 bosje bieslook
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 1 koffielepel balsamico-azijn
  • zout en peper van de molen
     

Verwarm de oven voor op 180°C.

Was de bieslook en hak deze fijn. Meng in een slakom de twee soorten mosterd, het eigeel, de room en de fijngehakte bieslook.

Bak de sneden ham op hoog vuur in een pan, 3 minuten aan elke kant.
Haal van het vuur en leg het vlees in een ingevette ovenschaal. Laat het vlees rusten gedurende 5 minuten.

Was de spinazieblaadjes en bak ze op een gemiddeld vuur gedurende 2 minuten in een pan.
Leg ze daarna op de sneden ham.

Verdeel de mosterdbereiding over het vlees en zet dit nog 7 à 8 minuten in de oven.
Haal het vlees uit de oven en besprenkel met de balsamico-azijn.
Laat enkele minuten rusten en serveer met de saus.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.