Gegratineerde aardappeltjes met varkenshaasje, knolselder en schorseneren
Ingrediënten
- 600 g bloemige aardappelen (ongeveer 6 grote aardappelen)
- 1 varkenshaasje (van 700 g)
- 400 g schorseneren
- 400 g knolselder
- ½ broccoli
- ½ bussel bieslook
- 150 g geraspte kaas
- 2 l melk
- 50 g boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Recept
Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 2 cm. Doe hetzelfde met de schorseneren en knolselder.
Gaar de aardappelen samen met de schorseneren en knolselder beetgaar in de melk op smaak gebracht met nootmuskaat, peper en zout .
Schep de aardappelen en de groenten uit de melk. Bewaar de melk.
Snijd de broccoli in roosjes en blancheer in licht gezouten kokend water. Giet af onder koud stromend water.
Meng de aardappelen en de groenten en doe in een ovenschaal.
Lepel hierover een beetje van de resterende melk en bestrooi met de kaas.
Gratineer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C. Werk af met gesnipperde bieslook.
Kruid ondertussen het varkenshaasje met peper en zout.
Bak langs alle zijden kort aan in een beetje boter voor een mooi korstje.
Gaar vervolgens in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 10 minuten op 180°C.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.