Gefrituurde vis

4
  • 4 kleine wijtingen (150 g)
  • melk en bloem
  • peterselie
  • 3 dl verse mayonaise
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1 kop grofgehakte bieslook, kervel en dragon
  • 1 gekookt ei, geplet
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • frituurolie of vet
Probeer dit gerecht met wijting.

De vis spoelen onder stromend water, droogdeppen en aan de binnen- en buitenkant kruiden met peper en zout. De vis plooien zodat hij de staart in zijn bek klemt. De vis door de melk en nadien door de bloem halen, overtollige bloem afschudden en 5 minuten bakken in frituurolie (180°C).

De mayonaise mengen met de grofgehakte kruiden en het ei, op smaak brengen met peper, zout en citroensap.

De peterseliepluksels droogdeppen en kort fruiten in een matig warme frituur (160°C).

De vis op een bord schikken met de gefruite peterselie. De saus afzonderlijk serveren.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.