Gefrituurde vis

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(5) 15

Ingrediënten

  • 4 kleine wijtingen (150 g)
  • melk en bloem
  • peterselie
  • 3 dl verse mayonaise
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1 kop grofgehakte bieslook, kervel en dragon
  • 1 gekookt ei, geplet
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • frituurolie of vet

Probeer dit gerecht met wijting.

Recept

De vis spoelen onder stromend water, droogdeppen en aan de binnen- en buitenkant kruiden met peper en zout. De vis plooien zodat hij de staart in zijn bek klemt. De vis door de melk en nadien door de bloem halen, overtollige bloem afschudden en 5 minuten bakken in frituurolie (180°C).

De mayonaise mengen met de grofgehakte kruiden en het ei, op smaak brengen met peper, zout en citroensap.

De peterseliepluksels droogdeppen en kort fruiten in een matig warme frituur (160°C).

De vis op een bord schikken met de gefruite peterselie. De saus afzonderlijk serveren.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.