Gefrituurde vis
Ingrediënten
- 4 kleine wijtingen (150 g)
- melk en bloem
- peterselie
- 3 dl verse mayonaise
- 1 fijngesneden sjalot
- 1 kop grofgehakte bieslook, kervel en dragon
- 1 gekookt ei, geplet
- 1 citroen
- peper en zout
- frituurolie of vet
Probeer dit gerecht met wijting.
Recept
De vis spoelen onder stromend water, droogdeppen en aan de binnen- en buitenkant kruiden met peper en zout. De vis plooien zodat hij de staart in zijn bek klemt. De vis door de melk en nadien door de bloem halen, overtollige bloem afschudden en 5 minuten bakken in frituurolie (180°C).
De mayonaise mengen met de grofgehakte kruiden en het ei, op smaak brengen met peper, zout en citroensap.
De peterseliepluksels droogdeppen en kort fruiten in een matig warme frituur (160°C).
De vis op een bord schikken met de gefruite peterselie. De saus afzonderlijk serveren.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.