Gefrituurde tongscharreepjes met tartaarsaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 600 g tongscharfilet
  • 200 g eiwit
  • 1 el olijfolie
  • bloem
  • panko of paneermeel
  • peper en zout

mayonaise:

  • 2 eierdooiers
  • sap van een ½ citroen
  • 1 el mosterd
  • arachideolie of slaolie

tartaarsaus:

  • 8 el mayonaise
  • 2 hardgekookte eitjes
  • 2 el fijngesneden sjalot
  • 4 el fijngesneden bladpeterselie
  • 4 el fijngesneden bieslook
  • peper en zout

Optioneel voor de liefhebbers:

  • fijngesneden kappertjes en augurken

Voor een pittigere frisse toets:

  • worcestersaus en citroensap

 

Gefrituurde visreepjes vinden kids altijd lekker.

Recept

Mayonaise: meng met een garde 2 eierdooiers met 1 el mosterd en het sap van een ½ citroen. Klop er met een garde neutrale olie onder tot de gewenste dikte.

Tartaarsaus: plet de hardgekookte eitjes en meng er de heel fijn versneden sjalot en groene kruiden onder. Roer de mayonaise eronder en breng op smaak met peper en zout. Als je de tartaar iets frisser wil, meng je er nog wat citroensap onder vlak voor het serveren.

Snijd de tongscharfilet in lange repen van ongeveer 1 cm breedte.

Klop het eiwit lichtjes los met olijfolie, peper en zout.

Wentel de tongscharreepjes in de bloem en schud overtollige bloem eraf. Haal ze door het losgeklopt eiwit, laat lichtjes uitlekken en wentel ze dan in panko of paneermeel.

Frituur de tongscharreepjes in arachideolie, ongeveer 3 minuten op 180°C.

Schik de gefrituurde visreepjes op een bord met een potje tartaarsaus.

 

Recept Stijn Bauwens

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.