Gefrituurde pladijsfilets met huisgemaakte tartaar

4

Voor de tartaarsaus

  • 4 eierdooiers
  • 1 el mosterd
  • het sap van een halve citroen
  • 3 el ciderazijn
  • koolzaadolie
  • Engelse saus
  • zilveruitjes
  • augurkjes
  • verse peterselie, bieslook en kervel
  • cayennepeper
  • peper en zout
Broodkruim is geen paneermeel. Het is grover van structuur en zorgt voor een nog krokanter effect. Je kan het zelf maken door iets ouder wit brood in de keukenrobot te malen.

Maak als basis voor de tartaar een mayonaise. Roer de mosterd, azijn en het citroensap door de eierdooiers. De mayonaise mag best wel fris zurig smaken omdat hij bij vis wordt geserveerd. Als olie gebruiken we koolzaadolie, die rijk is aan essentiële vetzuren. Klop de olie straalgewijs door de eieren. Blijf in dezelfde richting kloppen en houd er goed het tempo in, dat doet de eieren onmiddellijk binden.

De hoeveelheid olie hangt sterk af van hoe dik je de mayonaise wilt. Maar denk eraan: olie zorgt voor binding. Hoe meer je ervan gebruikt, hoe dikker de mayonaise wordt. Kruid de mayonaise af met peper, zout en eventueel cayennepeper voor wie van pittig houdt.

Snijd zilveruitjes, augurkjes en verse kruiden fijn en voeg deze naar smaak bij de mayonaise. Enkele druppels Engelse saus brengen de tartaar helemaal tot leven.

Dep de pladijsfilets goed droog. Klop de eiwitten los met een scheutje olie en wat zout. Haal de vis eerst door het eiwit en dan door broodkruim. Bak goudbruin op 170°C. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er zout overheen.

Serveer met de tartaar en partjes citroen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.