Gefrituurde pijlinktvis met wasabimayonaise en koriander

  • 800 g pijlinktvis, schoongemaakt
  • 200 g bloem
  • 4 eieren
  • 200 ml mayonaise
  • 1 el wasabipasta
  • peper en zout
  • 1 bosje koriander
  • 2 limoenen
  • olijfolie om te bakken
Dit recept kan je ook maken met octopus.

Snijd de schoongemaakte inktvis in stukken, niet te dik en niet te dun, en strooi er zout op.

Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord.
Haal de inktvis eerst door de losgeklopte eieren en daarna door de bloem.

Verwarm de olie van de friteuse tot 175 graden (niet heter, want dan verbrandt de inktvis van buiten en blijft hij rauw van binnen).
Haal het mandje uit de friteuse.

Bak de inktvis goudbruin in de olie. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.

Meng de wasabi door de mayonaise en voeg het sap van 1 limoen toe. Snijd de andere limoen in partjes.

Serveer de krokant gebakken inktvis met de wasabimayonaise, partjes limoen en koriander.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.