Gefrituurde kippenlapjes met kropsla en mangodressing

4
  • 600 g kipfilet
  • 1 kropsla
  • 2 mango’s
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 dl olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 2 eieren
  • 100 g gemalen oude brokkelkaas
  • 100 g paneermeel
  • bloem
  • peper en zout



 

Je krijgt een nog krokanter effect door Japans broodkruim te gebruiken. Je kan ook een extra light versie maken met gepocheerde kip.

Snijd de kippenfilets overlangs nog eens door. Kruid het vlees met peper en zout.

Klop de eieren los. Rasp de schil van de citroen bij het paneermeel en meng er ook de kaas door. Haal de kippenlapjes eerst door bloem, tik er het overtollige af en haal ze vervolgens door de eieren en het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.

Frituur goudbruin op 160°C. Bij hogere temperaturen droogt de kip te sterk uit.

Snijd het grootste deel van de mango in mooie niet te kleine blokjes. Was de sla, verwijder de grootste nerven uit de bladeren en pluk de sla in hapklare stukken.

Doe de restjes van de mango en het vruchtvlees dat zich rond de pit bevindt in de blender. Doe er de mosterd, het sap van een halve limoen en de olijfolie bij.

Zet de mixer op de bodem en trek hem langzaam omhoog terwijl je mixt. Zo heb je in een handomdraai een super lekkere dressing.

Snijd de kippenfilets in reepjes en maak een mooie salade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.