Gefrituurde kippenlapjes met kropsla en mangodressing

Slaatje
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet
  • 1 kropsla
  • 2 mango’s
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 dl olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 2 eieren
  • 100 g gemalen oude brokkelkaas
  • 100 g paneermeel
  • bloem
  • peper en zout



 

Je krijgt een nog krokanter effect door Japans broodkruim te gebruiken.
Je kan ook een extra light versie maken met gepocheerde kip.

Recept

Snijd de kippenfilets overlangs nog eens door. Kruid het vlees met peper en zout.

Klop de eieren los. Rasp de schil van de citroen bij het paneermeel en meng er ook de kaas door. Haal de kippenlapjes eerst door bloem, tik er het overtollige af en haal ze vervolgens door de eieren en het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.

Frituur goudbruin op 160°C. Bij hogere temperaturen droogt de kip te sterk uit.

Snijd het grootste deel van de mango in mooie niet te kleine blokjes. Was de sla, verwijder de grootste nerven uit de bladeren en pluk de sla in hapklare stukken.

Doe de restjes van de mango en het vruchtvlees dat zich rond de pit bevindt in de blender. Doe er de mosterd, het sap van een halve limoen en de olijfolie bij.

Zet de mixer op de bodem en trek hem langzaam omhoog terwijl je mixt. Zo heb je in een handomdraai een super lekkere dressing.

Snijd de kippenfilets in reepjes en maak een mooie salade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.