Gefrituurd krokantje van Brugge kazen

4

 

Maak een roux van boter en bloem op het vuur.
Doe er melk bij, blijf roeren en laat indikken.
Kruid met peper en zout. Voeg een eierdooier toe aan het mengsel en laat inkoken.

Houd een kleine hoeveelheid kaas apart voor de garnering.

Meng vervolgens de fijn gesneden kazen onder de saus en kruid.
De saus is nu een stevige massa.
Voeg er de fijngesneden tomaatjes en Meesterlyck-ham aan toe en meng goed.
Strijk het mengsel uit over een plaat met bloem en laat afkoelen in de koelkast.

Verdeel daarna alles in porties.
Haal die door de bloem, vervolgens door het eiwit en dan door het paneermeel.
Rol tot een kroket.
Frituur de kaaskroketten enkele minuutjes.

Serveer met een fris kruidig slaatje.
Voeg wat pesto en schilfers Brugge kazen toe als versiering.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.