Geerts patapas

Geert Van Der Bruggen
4
45

Voor het soepje

  • 800 g zachtkokende aardappelen
  • 1 staaf prei
  • 1 ui
  • 100 g gerookte makreel
  • 1 l kalfsbouillon
  • 1 bot waterkers
  • 4 koffielepels zure room
  • boter
  • 1 klein potje viseitjes
  • peper en zout

Voor de salade

  • 200 g krieltjes
  • 4 stukjes kabeljauwfilet van elk 80 g
  • 4 plakjes gerookte abdijkaas (bijv. Affligem)
  • koolzaadolie
  • appelazijn
  • broodkruim
  • 1 potje zure room
  • het sap van een halve citroen
  • 1 pak rucola
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de soep

Schil voor de soep de aardappelen en snijd het vruchtvlees in stukken.
Kuis de ui en de prei en snijd ook deze in stukjes.
Stoof alles glazig in warme boter.
Blus met de bouillon en laat rustig gaar koken onder gesloten deksel.
Pluk de waterkers en snijd de makreel in stukjes.
Mix de soep met de waterkers en kruid met peper en zout.
 
Leg onderin een soepkom wat gerookte makreel.
Schenk er de soep over en werk af met een blaadje waterkers, een toefje zure room en enkele viseitjes.

Voor de salade

Stoom de krieltjes in de schil gaar. 
Pel de aardappelen en doe er onmiddellijk, terwijl ze nog warm zijn wat koolzaadolie en azijn op.
Zo nemen ze mooi de smaak op. Kruid met peper en zout en meng goed.
Doe er grof gesneden rucola en gerookte kaas bij.
Haal de kabeljauwfilets door broodkruim en bak ze goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout.
Maak een dressing door de zure room te mengen met peper, zout, wat fijngesneden rucola en citroensap.

Schep in een kommetje wat van de dressing en leg er de aardappelsalade bovenop.
Werk af met de visfilet.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.