Gebraiseerde hondshaai, gestoofde prei met dille, Dugléré-saus

FoodpairingFoodpairing
4
  • 2 hondshaai, gefileerd
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml visfumet
  • 100 ml visfumet of bouillon van zwemkrabben
  • 100 ml kookvocht mosselen
  • 100 ml room
  • 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
  • 1 koffielepel bieslook, fijngesneden
  • 2 stronken prei, fijngesneden
  • 1 eetlepel dille, fijngesneden

Snijd de hondshaai in de gewenste stukken. Kruid met peper en zout. Stoof de sjalot in een klontje boter. Bevochtig met witte wijn en visfumet. Breng aan de kook. Leg er de stukjes hondshaai in. Dek af met aluminiumfolie en gaar in een voorverwarmde oven van 200°C. Reken 10 à 12 minuten, afhankelijk van de dikte. Haal de vis uit de pan en houd warm. Zeef het pocheervocht in een pan.

Voeg room, visfumet of bouillon en mosselkookvocht toe. Laat inkoken naar de gewenste dikte. Mix er een klontje boter onder en zeef.

Roer er de blokjes tomaat en bieslook onder. Smaak af.

Smelt een klontje boter in een pan. Stoof er de prei in gaar. Smaak af. Roer er net voor het serveren de dille onder.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.