Gebraden zeeduivel met boerenkool en varkenspoten

Hoofdgerecht
NorthSeaChefs
Vergeten groenten
4
  • 1 zeeduivel van 2 kg met graat
  • 12 plakjes spek van Colonnata

Aardpeer:

  • 4 aardperen
  • 2 dl kippenbouillon
  • olijfolie
  • boter

Vulling:

  • 2 teentjes look
  • 1,5 plakje dungesneden Iberico-ham
  • 160 g boerenkool
  • 2 el Taggiasche olijven
  • ½ varkenspoot
  • ½ bussel platte peterselie
  • 1 dl witte wijn
  • olijfolie
We garen een volledige vis in dezelfde stijl als een braadstuk vlees. De Zuiderse vulling laten je weg mijmeren naar de zeeduivel met spek, de klassieker van surf ’n turf.

Snijd de teentjes look en de peterselie fijn. Snijd de boerenkool in repen en blancheer ze. Snijd de ham ook in repen en stoof ze samen met de varkenspoot, look en boerenkool aan in een beetje olijfolie. Blus met witte wijn en voeg op het laatst de olijven en peterselie toe.

Laat de boter smelten in een pan tot ze lichtbruin van kleur is. Schil en was de aardperen. Haal er bolletjes uit met behulp van een parisienne-lepeltje. Bak ze 2 à 3 minuten in olijfolie. Voeg zout, de kippenbouillon en de hazelnootboter toe. Laat nog even sudderen tot ze gaar zijn en giet af.

Snijd de zeeduivel doormidden tot op de graat en vul op met het mengsel van boerenkool en olijven. Rol de vis in het spek. Laat 7 minuten braden in de oven op 180°C en laat vervolgens 10 minuten rusten. Snijd de vis overlangs in stukken en dien op met het braadvocht en de aardpeerbolletjes.


Recept Christophe Hardiquest

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief