Gebraden zeebaars met groenten

Number of persons
Aantal personen

4

Met dit recept leer je hoe je een volledige gebraden zeebaars klaarmaakt. In combinatie met champignongs en sluimererwten is dit een heerlijk winters gerecht.

Ingrediënten

Recept

Voor de aardappelen:

Zet een kookpot op het vuur met gezouten water. Kook de krielaardappeltjes in de schil gedurende 12 minuten.

Giet de aardappelen af en snijd elk aardappeltje in twee. Houd apart.

Voor de zeebaars:

Beboter een grote ovenschotel.

Bestrooi de bodem met zeer fijngehakte ui.

Was de vis aan de binnen- en de buitenkant. Dep goed droog met keukenpapier.

Kruid de vis in de buikholte met peper en zout. Steek in elke zeebaars een takje rozemarijn en een takje tijm.

Stel de ovenschotel samen:

Leg de vissen naast elkaar in de ovenschotel. Leg de krielaardappeltjes rond de zeebaars.

Giet de witte wijn bij de vis.

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in schijfjes. Bestrooi vis en aardappelen met de paddenstoelen.
Steek de overgebleven takjes rozemarijn en tijm tussen de groenten.

Verwarm de oven op 200°C. 

Laat de ovenschotel 25 minuten bakken.

Bereid de sluimererwten:

Kook de sluimerwten gedurende 4 minuten in gezouten water. Zet geen deksel op de pot.

Giet af en spoel de groenten onmiddellijk met koud water.

Stel het gerecht samen:

Haal de schotel uit de oven. Bestrooi de visschotel met de sluimerwten en fijngehakte peterselie en dragon.
Laat nog 5 minuten verder garen in de oven.


Overgiet de vis voor het serveren met een fijn streepje zeer goede olijfolie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.