Gebraden zeebaars met groenten

4

Kook de krielaardappeltjes in de schil gedurende 12 minuten in gezouten water.
Giet af en snijd elk aardappeltje in twee.
Hou apart.

Boter een grote ovenschotel in.
Bestrooi de bodem met zeer fijngehakte ui.
Was de vis aan de binnen- en de buitenkant.
Dep goed droog met keukentissue.
Peper en zout de vis in de buikholte.
Steek in elke zeebaars een takje rozemarijn en een takje tijm.

Leg de vissen naast elkaar in de schotel.
De krielaardappeltjes mogen eromheen.
Giet de witte wijn bij de vis.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in schijfjes.
Bestrooi vis en aardappelen met de paddenstoelen.
Steek de overgebleven takjes rozemarijn en tijm tussen de groenten.
Schuif de schotel in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 200°C.
Laat 25 minuten bakken.

Kook de sluimerwten gedurende 4 minuten in hardkokend, gezouten water.
Zet geen deksel op de pot.
Giet de groente dan af en spoel ze onmiddellijk met koud water.

Bestrooi de visschotel met de sluimerwten en de fijngehakte kruiden: peterselie en dragon.
Laat nog 5 minuten verder garen in de oven.
Overgiet de vis voor het serveren met een fijn streepje zeer goede olijfolie.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.