Gebraden ribstuk met grof zeezout, brooddressing en dikke frieten

4
  • 2 ribstukken van elk ongeveer 500 g
  • 1 kg bintjes
  • 4 stengels lente-ui
  • een klein bakje champignons
  • boter
  • een scheutje balsamicoazijn
  • olijfolie
  • zwarte peperkorrels
  • grof zeezout
  • gemengde sla
  • 2 tomaten

Voor de dressing

  • 2 sjalotten
  • 2 sneetjes wit brood
  • 2 dl maïsolie
  • 1 dl frambozenazijn
  • 1 dl witte wijn
Wacht altijd tot het laatste moment om dressing bij sla te doen voor een extra luchtig resultaat. Deze brooddressing is een lauwe dressing, waardoor de smaken goed tot hun recht komen.

Schil de aardappelen en snijd er dikke frieten uit. Was de frieten, dep ze droog op een propere handdoek en bak ze voor op 140°C.

Laat een flinke klont boter kleuren in de pan en schroei het vlees dicht. Laat rustig verder braden tot de gewenste gaarheid.

Snipper intussen voor de brooddressing de sjalotten en stoof ze aan in een scheutje maïsolie. Doe er het in blokjes gesneden brood bij en blus met de witte wijn en de azijn. Haal van het vuur en roer er de rest van de maïsolie onder.

Haal het vlees uit de pan om te rusten. Kruid het nu pas met grof gekneusde zwarte peper en zeezout om de specerijen extra tot hun recht te laten komen. Dek het vlees af met aluminiumfolie.

Stoof de gesneden lente-uitjes en de champignons aan in de pan van het vlees en blus met een scheutje balsamicoazijn. Breng op smaak met een scheutje olijfolie.

Bak de frietjes op 180°C en breng de salade met de tomaten op smaak met de brooddressing.

Snijd het vlees in plakjes en serveer alles op het bord.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.