Gebraden kalfsribstuk met kruidencannelloni
Geert Van Der Bruggen



4

(20) 50
Ingrediënten
- 1 kalfsribstuk van ongeveer 800 g (met been)
- 4 lasagnevellen (voorgekookt)
- 1 pak spinazie (voorgekookt en uitgeknepen)
- 100 g abdijkaas
- 2 dl blanke kalfsbouillon
- een scheutje room
- verse tuinkruiden (zuring, spinazie, verse peterselie, kervel, dragon)
- 2 sjalotten
- 6 jonge wortelen
- 4 asperges
- een handvol peultjes
- 1 pakje beukenzwammen
- een handvol erwtjes
- 2 stengels lente-ui
- boter
- olijfolie
- bloem
- gedroogde oregano
- peper en zout
Recept
Kruid het vlees flink met peper en zout en schroei het rondom dicht in hete boter. Leg grof gesneden sjalot en twee van de wortelen rond het vlees om te vermijden dat de boter verbrandt.
Snijd de spinazie klein en de kaas in blokjes. Vul de lasagnevellen met de spinazie en de kaas en rol ze strak op. Schik in een vuurvaste schotel.
Maak een roux van boter en bloem. Laat even doorwarmen om de bloemsmaak te elimineren.
Hak de verse kruiden en doe ze in de blender. Giet er de vélouté bovenop en mix tot een gladde saus.
Haal het vlees uit de oven en laat het nog 10 minuten tot een kwartier rusten.
Snijd intussen alle groenten voor de wok in mooie vormen.
Snijd mooie plakjes van het ribstuk.Serveer met de gewokte groenten en de cannelloni en bedruppel het vlees met wat van het natuurlijke braadvocht.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.