Gebakken Zeetong met groene groenten

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

Groenten

  • 100 g erwten (vers of diepvries)
  • 100 g fijne prinsessenbonen

Kappertjesolie

  • 8 g kappertjes
  • 15 cl extra vierge olijfolie
  • 1 teentje look
  • Handvol bladpeterselie
  • Peper
  • Zeezout

Puree

  • 1 kg polderaardappelen
  • 8 g boter

Saus

  • 15 cl kalfsjus

Zeetong

  • 4 zeetongfilets (+/- 350 g stuk)
  • Peper
  • Zeezout

Afwerking

  • 10 appelkappers
  • Rode-bietenscheuten (of scheuten naar keuze)

 

 

Recept

Groenten

Breng een kom gezouten water aan de kook en blancheer  de erwten en de prinsessenbonen apart tot ze beetgaar zijn. Laat ze daarna schrikken onder koud water.

Kappertjesolie

Mix de kappertjes samen met de olijfolie, de look en de bladpeterselie tot een gladde massa. Kruid af met peper en zeezout.

Puree

Kook de aardappel gaar in gezouten water en stamp ze tot een grove puree. Voeg tenslotte de boter toe en kruid af met zeezout en peper.

Saus

Breng de kalfsjus aan de kook en laat inkoken tot een glad sausje.

Zeetong

Laat de boter bruin worden in een antikleefpan en bak de tongen gedurende 4 minuten per kant. Kruid elke kant met peper en zeezout.

Afwerking

Plaats een lepel puree op het bord en plaats er de tongfilets op. Dresseer de groenten langsheen de vis. Werk af met de kappertjesolie, kalfsjus, enkele appelkappers en de scheuten.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.