
Ingrediënten
Groenten
- 100 g erwten (vers of diepvries)
- 100 g fijne prinsessenbonen
Kappertjesolie
- 8 g kappertjes
- 15 cl extra vierge olijfolie
- 1 teentje look
- Handvol bladpeterselie
- Peper
- Zeezout
Puree
- 1 kg polderaardappelen
- 8 g boter
Saus
- 15 cl kalfsjus
Zeetong
- 4 zeetongfilets (+/- 350 g stuk)
- Peper
- Zeezout
Afwerking
- 10 appelkappers
- Rode-bietenscheuten (of scheuten naar keuze)
Recept
Groenten
Breng een kom gezouten water aan de kook en blancheer de erwten en de prinsessenbonen apart tot ze beetgaar zijn. Laat ze daarna schrikken onder koud water.
Kappertjesolie
Mix de kappertjes samen met de olijfolie, de look en de bladpeterselie tot een gladde massa. Kruid af met peper en zeezout.
Puree
Kook de aardappel gaar in gezouten water en stamp ze tot een grove puree. Voeg tenslotte de boter toe en kruid af met zeezout en peper.
Saus
Breng de kalfsjus aan de kook en laat inkoken tot een glad sausje.
Zeetong
Laat de boter bruin worden in een antikleefpan en bak de tongen gedurende 4 minuten per kant. Kruid elke kant met peper en zeezout.
Afwerking
Plaats een lepel puree op het bord en plaats er de tongfilets op. Dresseer de groenten langsheen de vis. Werk af met de kappertjesolie, kalfsjus, enkele appelkappers en de scheuten.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.