Gebakken zeetong met fregola sarda in het groen

4

Dit gerecht met gebakken zeetong zit vol zuivere, frisse smaken. Ideaal voor een zomerse dag!

  • 4 zeetongfilets
  • 12 wulken (gekookt of zelf te koken in een court bouillon)
  • 240 g fregola
  • 40 g verse geitenkaas
  • 1 el room
  • goede gezouten boter
  • verse kruiden:

Groene kruidencoulis:

  • verschillende bussels groene kruiden van het seizoen (munt, peterselie, dille, kervel, spinazie, …)
  • zout
  • ijswater

Daslookolie:

  • 100 ml maïsolie (of hoeveelheid naar keuze)
  • enkele blaadjes daslook

 

Was alle kruiden en verwijder de steeltjes. Blancheer een halve minuut in gezouten water. Dompel de kruiden onmiddellijk in ijswater en blend ze nadien met een beetje ijswater. Zo blijft hun mooie groene kleur bewaard. Dit kun je perfect vooraf maken en invriezen.

Mix de maïsolie met enkele blaadjes daslook. Zeef de olie door een koffiefilter en bewaar in een glazen flesje.

Kook de fregola 14 minuten in gezouten water.

Meng de geitenkaas en de room tot een soort crème.

Kruid de zeetongfilets met peper en zout en bak ze kort in goede gezouten boter tot ze gaar zijn. Leg de vis even apart en warm de wulken even op in dezelfde pan.

Meng 4 el kruidencoulis bij de pasta en schep uit in een diep bord. Leg daar bovenop de visfilet en de wulken. Werk af met een toefje geitenkaas en extra verse kruiden.

 

Recept Ivan Menten

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.