Gebakken zeeduivel met roomsaus

4
(5) 30
  • 4 stukken zeeduivel
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 2 tomaten
  • ½ glas droge witte wijn
  • 250 ml room
  • 1 el basilicum
  • zout en peper
  • paprikapoeder
  • boter
Het pellen van de tomaten gaat vlotter als je ze even onderdompelt in kokend water en daarna in ijskoud water.
Laat boter heet worden in de pan en laat de zeeduivel aan beide zijden mooi kleuren.
Laat hem daarna 10 à 15 min. zachtjes verder garen. Kruid af met zout en peper.

Bereid intussen de saus voor.
Snijd de paprika’s in fijne reepjes (gebruik slechts de helft van beide paprika’s voor de saus, de rest kan je eventueel gebruiken om te garneren).
Doe wat boter in een kom en doe er de fijngesneden paprikareepjes in.
Laat ongeveer 5 minuutjes stoven en roer af en toe om.

Pel de 2 tomaten.
Snijd dan de tomaten in 8 partjes en haal er de pitjes uit.
Voeg de tomatenpartjes toe aan de paprikareepjes en giet er een half glas witte wijn bij.
Kruid af met 1 eetlepel basilicum, zout, peper en flink wat paprikapoeder.
Laat dit nog zo’n 10 min. zonder deksel zachtjes sudderen.
Voeg er daarna de room bij.
De saus is klaar!

Serveer met kroketten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.