Het pellen van de tomaten gaat vlotter als je ze even onderdompelt in kokend water en daarna in ijskoud water.
Recept
Laat boter heet worden in de pan en laat de zeeduivel aan beide zijden mooi kleuren.
Laat hem daarna 10 à 15 min. zachtjes verder garen. Kruid af met zout en peper.
Bereid intussen de saus voor. Snijd de paprika’s in fijne reepjes (gebruik slechts de helft van beide paprika’s voor de saus, de rest kan je eventueel gebruiken om te garneren).
Pel de 2 tomaten. Snijd dan de tomaten in 8 partjes en haal er de pitjes uit.
Voeg de tomatenpartjes toe aan de paprikareepjes en giet er een half glas witte wijn bij. Kruid af met 1 eetlepel basilicum, zout, peper en flink wat paprikapoeder.
De saus is klaar!
Serveer met kroketten.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.