Gebakken zalm met aardappelsalsa en een dip van plattekaas

Number of persons
Aantal personen

2

Preparation time
Bereidingstijd

30

Een lekker frisse salsa lusten we allemaal. Wel, salsa wordt nog lekkerder als je aardappelen toevoegt. Serveer met kort gebakken zalm en een dip van plattekaas. 

Ingrediënten

  • 300 g zalm (zonder vel)
  • 3 grote aardappelen
  • 1 courgette 
  • 200 g rijpe kerstomaten 
  • 2 stengels selder 
  • 1 etl kappers 
  • 1 sjalot 
  • zeste van 1 citroen 
  • optioneel: verse kruiden zoals kervel, basilicum, bieslook…
  • 1 koffielepel curry 
  • 1 teentje look
  • peper en zout 
  • boter & olie 

Voor de dip: 

  • 150 g platte kaas
  • 40 g pickles 
  • chermoula 

Voor de chips:

  • 2 aardappelen

Recept

Voor de zalm met aardappelsalsa:

Verwarm de oven voor op 160°C.

Smelt wat boter in de pan en voeg een scheutje olie toe. Bak de zalm krokant aan één kant. 

Draai de zalm om en zet gedurende 6 minuten in de oven. 

Snij ondertussen alle groentjes, inclusief de aardappelen, in brunoise. Blancheer enkel de aardappel kort.

Haal de zalm uit de oven en leg even apart op een bord.

Stoof de aardappelbrunoise aan samen met de sjalot en de look.

Voeg de courgette, selder, kerstomaten, kappertjes, citroenzeste en de (verse) kruiden toe. Roer even om. De laatst toegevoegde groenten moeten nog beetgaar zijn

Dresseer de aardappelsalsa met groenten over de zalm.

Voor de dip:

Doe de platte kaas in een potje en leg er een lepel pickles bij. Kruid af met chermoula.

Voor de chips:

Verwarm de frietketel voor op 160°C. Snijd de aardappel ondertussen in flinterdunne chips. Dit kan met de hand of met behulp van een mandoline. 

Leg de aardappelschijfjes gedurende 5 minuten in gezouten water en dep ze daarna droog. Bak de schijfjes op 160 graden, en roer om zodat ze mooi goudgeel zijn gebakken.

Serveer de aardappelschijfjes met de zalm, salsa en de dip van plattekaas.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.