Gebakken varkenskoteletje met aardappelpuree, mosterd en peterselie

4
  • 4 varkenskoteletjes
  • 4 bintjes aardappelen
  • een scheut melk
  • 2 klontjes boter
  • een scheut olijfolie
  • 100 g paneermeel
  • 100 g gehakte peterselie
  • 25 g knoflookpoeder
  • 1 eetl mosterd van Dijon
  • 12 gekonfijte tomaten
  • 1 aardappel om te frituren
  • olie om te frituren
  • 50 cl bruine fond
  • 1 eetl graantjesmosterd
  • 1 eetl geconcentreerde tomatenpuree
  • peper en zout
     

Bak de koteletten op hoog vuur in wat boter.
Laat kort aankleuren langs de twee kanten.
Bak het vlees dan af in de oven gedurende 12 min op 120 °C.
Indien de koteletten in één stuk gebleven zijn, bak het vlees dan af in de oven zoals een varkensgebraad.

Zet de aardappelen op in gezouten water, laat ze garen en draai ze door de passe-vite.
Meng de puree met wat gekookte melk, olijfolie en wat boter.
Meng de peterselie met het paneermeel en het knoflookpoeder.
Snijd zeer fijne schijfjes van de aardappel en was ze grondig alvorens ze te drogen en te frituren in olie.

Haal het vlees uit de oven.
Besmeer het met mosterd en dompel het in de chapelure.
Laat het onder de grill een korstje krijgen.
Breng de bruine fond met de tomatenpuree aan de kook.
Haal van het vuur en meng met de graanmosterd.

Dresseer het vlees op het bord.
Werk af met de aardappelpuree, de chips van aardappel met gekonfijte tomaten en de saus.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.