Gebakken tarbot met rode biet en gerookte paprikamarmelade

4
  • 400 g tarbotfilet
  • 4 eidooiers
  • 1 rode biet
  • gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • suiker
  • sushi-azijn
  • 2 mini stronken witloof
  • Parmezaankaas
  • 600 g gekookte rode biet
  • 40 g suiker
  • 40 g isomalt
  • 20 g glucose

Snijd de rode biet en het witloof in dunne plakjes. Marineer de rauwe groenten een dag op voorhand gedurende 24 uur in een zoetzuur mengsel van suikerwater en sushi-azijn.
Bak de tarbot in een hete pan met olijfolie.


Rasp de Parmezaankaas en bak het raspsel krokant goudbruin in de oven.
Mix het gerookt paprikapoeder met de olijfolie tot een emulsie. Breng op smaak met peper en zout.


Maak een krokantje van rode biet: doe de rode biet, eidooier, suiker, isomalt en de glucose in de thermomix en verwarm tot 80°C. Laat afkoelen en strijk uit op een siliconen matje. Laat drogen op 50°C.


Lepel enkele druppels paprikamarmelade op een bord. Leg een visstukje er bovenop. Werk af met de gemarineerde groenten en het krokantje van rode biet en Parmezaankaas.

 

Recept Rudy Van Beylen
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.