Gebakken sint-jakobsnoten, crème van winterpostelein, paksoi en parmezaan

4
  • 8 mooie grote gekuiste coquilles
  • salt flakes
  • 50 g olijfolie
  • 200 g postelein
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 200 kippenbuillon
  • 1 paksoi
  • 1/2 piment
  • 4 witte champignons
  • stukje parmezaanse kaas
  • citroen
  • olijfolie

Venkel, ui en look grof snijden en aanstoven in olijfolie.
Onderzetten met kippenbuillon en een half uur laten sudderen tot het bijna droog is.
Alles kokend in de blender, samen met de postelein ondermixen voor enkele minuten tot een gladde massa overblijft.

Paksoi in brunoise snijden (houd nog een paar blaadjes paksoi over voor de afwerking), licht aanstoven in olijfolie met fijngesnipperde piment voor 1 minut, uitstorten op een plateau en direct laten afkoelen.
Coquilles kort aanbakken in salt flakes.

Enkele resterende blaadjes paksoi op een bord openleggen, fijngesnipperde champignons overstrooien, klein beetje parmezaanse kaas over raspen en kruiden met citroensap, zout en olijfolie. Voeg de crème en de coquille toe.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.