Gebakken ‘schnitzel-varkensreepjes’ met avocado, aardappelsalade en lookboter

4
  • 400 g varkensreepjes
  • broodkruim
  • zeezout en witte peper
  • 1 ei
  • olie om in te bakken

Voor de salade:

  • 1/2 groene bloemkool (romanesco) of broccoli
  • 500 g krielaardappeltjes, in de schil gekookt
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 4 blaadjes Romeinse sla
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zeezout en zwarte peper

Voor de lookboter:

  • 100 g boter (op kamertemperatuur)
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 1/2 rode chili, fijngehakt
  • zeezout

Meng alle ingrediënten voor de lookboter en smaak af met zout. Zet koud weg.

Kook de romanescoroosjes 3 minuten in gezouten water. Laat koud worden in ijskoud water.

Snijd de aardappeltjes in schijfjes. Schil en snijd ook de avocado in mooie schijfjes. Giet het citroensap over de avocado. Snijd de Romeinse sla in stukjes.

Meng de aardappeltjes met avocado, romanesco, Romeinse salade en lente-ui.

Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

Kruid het vlees met peper en zout. Klop het ei los en meng het vlees met het ei. Paneer het vlees in broodkruim.

Bak de schnitzels in olie goudbruin.

Serveer de schnitzels met de salade en de lookboter.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.