Gebakken rode poon met lopende bouillonaardappel, chips van gefrituurde groentjes en zilveruitjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Ingrediënten

Recept

Bak de poonfilets aan in een hete pan, gekruid met peper en zout.

Kook de aardappelen gaar in de bouillon. Giet af en spaar de bouillon.

Pureer de aardappelen en werk op met het kookvocht tot een lopende massa. Werk af met fijngesnipperde sjalot.

Schil en was de verschillende groenten.

Snijd fijne plakjes van de groenten en frituur op 150°C, tot ze goudbruin en krokant zijn. Werk af met grof zout.

Schil de zilveruitjes. Snijd 1 uitje in vier, laat koken tot het gaar is en besprenkel met olie.

Stoof de overige uitjes aan in boter op een laag vuur. Voeg peper, zout en suiker toe en laat gaar stoven onder deksel.

Trek een streep van bouillonaardappel in het midden van het bord.

Leg de gebakken rode poon op de aardappel. Schik de chips van groenten op de vis.

Plaats de gemarineerde en gestoofde zilveruitjes rond de vis en werk af met wat groene kruiden.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.