Gebakken pladijs met peterseliepuree, tomaat en jonge ui
Ingrediënten
- 4 filets van 2 grote pladijzen
- 60 g boter
- 5 g Maldon Sea Salt Flakes (geen gewoon grof zeezout, bevat mineralen die snel verbranden)
- 200 g tomaatjes
- 1 bot lente-ui
- olijfolie
- 1 kg bloemige aardappelen
- zout
- 2 x 100 g volle melk
- 100 g boter
- 100 g koolzaadolie
- 1 bot peterselie
- 1 sjalot
Recept
Mix 100 gram melk met 3/4de bot peterselie tot een fijne massa. Kook het geheel kort op. Voeg de puree bij de kokende melk en laat opwarmen. Versnipper 1 sjalot en snijd 1/4de peterseliebot fijn. Voeg toe aan de puree voor een beetje structuur.
Snipper de lente-uitjes, pel de tomaten als ze groot zijn en snijd ze in stukjes. Gebruik het sap van 1 tomaat en maak er met 2 maal zoveel olijfolie vinaigrette van. Voeg eventueel een beetje citroensap toe.
Doe een schepje puree op een bord. Lepel een portie tomaat en vinaigrette over de puree en leg daarop de pladijsfilet. Werk eventueel af met restjes lente-ui.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.