Gebakken Noordzeetong met krieltjes, gestoofde groene kool, mosterdsausje

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Ingrediënten

  • 4 panklare zeetongen (elk 300 g)
  • 800 g krieltjes
  • 1 savooikool
  • 1 grote rode ui of 2 kleinere
  • 50 g boter
  • 30 ml olijfolie
  • 2 el graantjesmosterd
  • 200 ml room
  • 1 kl maïszetmeel
  • 2 el water
  • Peper en zout

Recept

Spoel de krieltjes en halveer ze zonder te schillen. Kook ze 15 minuten in gezouten water en giet af.

Snijd de groene kool in fijne repen en spoel, laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd de rode ui in fijne ringen. Smelt 1/3 van de boter en olijfolie in een stoofpot en roerbak er de uiringen en groene kool in tot alles gaar is, maar nog steeds knapperig.

Meng de mosterd met de room en warm op. Los de koffielepel maïszetmeel op in het water. Bind er de saus mee en breng deze verder op smaak met zout.

Dep de zeetong goed droog. Smelt 1/3 van de boter en olijfolie in een vispan. Bak er de tongen goudbruin in aan beide kanten. Schud regelmatig met de pan om aanbakken te voorkomen, draai de zeetong om na ongeveer 3 minuten bakken en bak ook de andere kant. Kruid met peper en zout.

Bak in een andere pan in de rest van de boter en olijfolie de gekookte krieltjes, strooi er grof zout over. Serveer met de gestoofde groene kool, zeetong en mosterdsausje.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.