Gebakken noordzeetong met handgesneden frietjes, tomaat en jonge slablaadjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 30

Ingrediënten

Recept

Ontvel de zeetong en snij de zijgraatjes en de kop eraf. Je kan dit ook vragen aan je vishandelaar.

Spoel de tong onder koud water en dep ze droog op een handdoek.

Kruid de tong met peper en zout. Verhit eerst wat maïsolie in een antikleefpan en voeg daarna de boter toe. Leg de tong erin van zodra de boter begint te bruisen. Bak de tong een tweetal minuten aan één kant, draai ze om en zet het vuur wat lager.

Lepel af en toe hete bakboter over de filets. Doe dit tot de filets lichtjes loskomen van de graat. Blus de pan met een beetje citroensap.

Was de trostomaatjes en snij een kruisje in het vel. Dompel ze gedurende 10 seconden in kokend water en verwijder het vel. Breng de tomaatjes op smaak met wittewijnazijn, olijfolie, peper en zout.

Was de sla en zwier ze droog.

Schil de aardappel en snij de frieten in de gewenste vorm. Was ze in koud water en dep ze goed droog. Bak de frieten in een frietketel in maïsolie op 150°C tot ze zacht zijn. Bak ze dan af in ossenwit op 185°C tot ze goudbruin en krokant zijn.

Schik de gebakken tong op het bord. Lepel er een beetje van de bakboter over. Schik de frietjes en de tomaat errond en werk af met de jonge sla.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.