Gebakken leng, pompoenstoemp met munt

Foodpairing
Partner

Foodpairing

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 4 stukken lengfilet van 100 g
  • 250 g aardappel
  • 250 g pompoen
  • 20 g boter
  • melk
  • munt
  • 8 pijpajuin
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • scheutje water of bouillon

 

Leng bevat een naar kruidnagel geurend aroma. Leng combineert daarom uitstekend met o.a. vlierbloesem, radijs, zwarte olijf, rozemarijn, koffie of rooibos.

Recept

Kook de aardappelen met de pompoen gaar in kokend gezouten water. Giet af. Voeg de boter toe en stamp de puree grof met een pureestamper. Smaak af met peper, zout en nootmuskaat. Werk af met een scheutje melk en fijngesneden munt.

Gaar de pijpajuin in een klontje boter en een scheut water. Smaak af met peper en zout.

Kruid de vis met peper en zout. Kleur de bovenzijde in hete olijfolie. Leg in een ovenschaal en voeg een scheutje water of bouillon toe. Gaar in een voorverwarmde oven van 150 °C.
Serveer met de aardappelpuree en de gestoofde pijpajuin. Besprenkel het geheel met wat olijfolie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.