Gebakken langoustines met bloemkool

4

Pel de langoustines en bak ze kort in wat olijfolie.

Verwijder de nerven en bladen van de bloemkool en leg de mooiste ervan opzij.
Verdeel de bloemkool in roosjes.
Schaaf een deel in fijne plakjes met een mandoline en grill de rest in en droge pan samen met de nerven.
Besprenkel met wat olijfolie en kruid met grof zout.

Maak met de rest van de bloemkool een puree: blancheer bloemkool tot ze gaar is en blender glad met wat kookvocht.
Kruid af met zout en olijfolie, houd warm in een knijpflesje.

Bak de langoustine kort.

Spuit wat puree op het bord en leg er gegrilde roosjes en nerven rond.
Werk af met geschaafde bloemkool.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.