Gebakken langoustine met carpaccio van rode biet , rabarber en gelei van roos

FoodpairingFoodpairing
  • 4 langoustines, gepeld
  • 1 dl Fentimans “Rose Lemonade”
  • 0,7 g agar
  • ½ rode biet, gekookt
  • ½ rabarber
  • peper en zout
  • olijfolie

Vinaigrette:

  • rodebietensap
  • vanille-olie
  • limoensap
Langoustines worden gekenmerkt door een bloemig, naar roos geurend aroma, wat combinaties met roos, framboos, lychee, tomaat, braambes, passievrucht, saffraan, artisjok, rode biet en sinaasappel mogelijk maakt.

Breng de ‘Rose Lemonade’ met de agar aan de kook. Giet op een plaat en laat geleren. Snijd in rechthoeken.

Snijd fijne plakken van de rode biet. Snijd eventueel in de gewenste vorm

Snijd met een dunschiller dunne slierten van de rabarber. Snijd in julienne.

Kruid de langoustines met peper en zout. Bak in hete olijfolie.

Meng wat rodebietensap met vanille-olie. Kruid met peper en zout en voeg enkele druppels limoensap toe.

Leg een rechthoekig plakje gelei op de borden. Verdeel de plakjes rode biet over de gelei. Leg er de gebakken langoustine op. Werk af met de rabarber en lepel er wat vinaigrette rond.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.