Gebakken kwartel, gesauteerde aardappel , jus duizend en één nacht

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 30

Ingrediënten

  • 500 g kleine, vastkokende aardappelen
  • 8 kwartels
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 12 jonge wortelen
  • 2 el gehakte peterselie
  • 30 g rozijnen
  • 1 kl kummel
  • 1 kl ras-el-hanout
  • 1 kl gezouten citroen
  • 3 dl gevogeltebouillon
  • 1 dl vers sinaasappelsap
  • peper en zout

Recept

Verhit de helft van de boter en de olie in een pot en braad de kwartels rondom aan. Kruid met peper en zout en gaar gedurende 20 minuten verder in een voorverwarmde oven op 170°C.

Schrob de wortelen en snijd in grove stukken. Blancheer in licht gezouten water.

Schrob de aardappelen schoon en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Kook ze al dente in licht gezouten water.

Haal de kwartels uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Giet het bakvet weg en blus met sinaasappelsap en bouillon. Voeg de rozijnen toe en breng op smaak met peper en zout.

Doe de resterende olie en boter in een pannetje en boter en rissoleer de wortel en aardappel. Voeg alle kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de kwartels in een schaal en lepel er de groenten langs, lepel de saus over de vogels en strooi er de peterselie over.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.