Gebakken konijnenfilet met lauwe salade van gegrilde groenten en citroenvinaigrette

4
  • 6 konijnenfilets
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine gele paprika
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 4 lente-uitjes
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels olijfolie voor warme bereidingen
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 2 takjes citroentijm of gewone tijm, de blaadjes eraf geritst
  • zwarte peper van de molen
  • (zeezout)
Dit gerecht kan je ook op de BBQ klaarmaken.

Snijd de paprika’s, courgette en aubergine in dunne plakjes van ca. 3 mm. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in de lengte doormidden.

Rasp de ui en een weinig citroenschil en pers het sap van de citroen bij de ui, voeg 2 eetlepels extra vierge olijfolie toe. Breng de vinaigrette op smaak met zwarte peper van de molen (en wat zeezout).

Verhit de grillpan of plaat en grill alle groenten aan beide zijden zonder olie!

Verwarm een bord of schaal voor en leg de groenten hierop. Besprenkel de groenten met wat extra vierge olijfolie en kruid met peper van de molen (en wat zeezout).

Bak de konijnenfilets rondom goudbruin in wat olijfolie en kruid met peper. Zet het vuur uit en dek de konijnenfilets af met aluminiumfolie. Laat nog enkele minuten rusten alvorens ze te versnijden.

Schik ondertussen de gegrilde groenten op 4 voorverwarmde borden en sprenkel er wat citroenvinaigrette over. Versnijd de konijnenfilets schuin in schijfjes van 2 cm en verdeel ze over de gegrilde groenten.

Werk het geheel af met wat geritste blaadjes citroentijm.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.