Gebakken hondshaai met peterselie

4
  • 1 hondshaai
  • 8 worteltjes peterselie (peterseliewortel) met loof
  • peterseliestengels
  • 50 gram mosselsap
  • 20 gram olijfolie
  • 1 citroen
  • boter
  • kippenfond
  • een blaadje laurier
  • peper en zout
  • scheutje room
  • zuringtakjes

Snijd de hondshaai in mooie moten, spoel met water, droog af en kruid met peper en zout. Bak 6min in de pan tot ze gaar zijn. Werk af met citroen.

Snijd het loof van de wortel, was goed en stoof aan in boter, kippenfond en blaadje laurier tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en zout.

Haal de blaadjes van de peterseliestengels. Frituur de stengels op 150 graden.

Kook de mosseljus op met olijfolie. Voeg 40 gram peterselieblaadjes toe, laat gaarkoken, mix in de blender tot een gladde saus en passeer.

Was de peterseliewortels. Stoof aan tot ze gaar zijn en schil. Houd 4 wortels apart. Zet onder met kippenbouillon en kook tot ze gaar zijn. Mix daarna op met een scheutje room tot een gladde massa.

Leg de gebakken vis in het midden van het bord. Schik ernaast de peterseliepuree, gefrituurde stengels, wortel en saus. Werk af met zuringtakjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.