Gebakken hondshaai met kruidensla
Ingrediënten
- 250 g hondshaai in mootjes gesneden
- 25 g bloem
- olijfolie
Voor de marinade
- 2 teentjes knoflook
- 1 koffielepel zacht paprikapoeder
- 1 eetlepel gehakte platte peterselie
- 1 eetlepel oregano
- 2 eetlepels witte wijnazijn (van sherry)
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Voor de kruidensla
- een bosje platte peterselie
- een bosje basilicum
- een bosje verse dragon
- 30 g raketsla
- 1 eetlepel goede olijfolie
- 1 koffielepel citroensap
- peper en zeezout
Recept
Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg er de mootjes hondshaai in. Meng en dek af. Laat twee uur marineren in de koelkast.
Meng citroensap, olijfolie, peper en zout voor de kruidensla. Maak de kruiden schoon en meng ze onder elkaar.
Haal de vis uit de marinade. Droog zorgvuldig af. Haal de hondshaai door de bloem.
Laat een pan heet worden op het vuur met daarin een stevige bodem olijfolie. Leg de hondshaai in de olie en bak op hoog vuur gedurende 4 minuten. Draai regelmatig de stukjes vis in de pan zodat ze langs alle kanten een mooi goudbruin korstje verkrijgen.
Meng de kruiden met de vinaigrette. Verdeel de sla over de bordjes/glaasjes.
Leg er een stukje hondshaai op. Serveer.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.