Gebakken griet met bloemkool en sauce vierge

4
  • 4 grietfilets van 120 g elk
  • 1 kleine bloemkool
  • 3 dl room
  • 6 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden (bieslook, peterselie, dragon en basilicum)
  • 4 eetlepels zure room
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.

Kook de room in tot de helft, voeg toe aan de bloemkool en prak grof met een vork. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Meng de fijngehakte kruiden met de zure room en kruid met peper en zout.

Bak de grietfilets net gaar in een ruime hoeveelheid boter. Kruid met peper en zout.

Verdeel de bloemkool over vier borden en schik er de grietfilets bij. Roer de zure room even los en lepel over de bloemkool. Lekker met puree.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.