
Gebakken griet, crème van inktvis, warmoes, gepofte zaden en ijskruid
Ingrediënten
- 300 g grietfilet
- zonnebloemolie
Gepofte granen
- 25 g gerst
- 25 g quinoa
- 3 dl zonnebloemolie
- zout
Warmoes
- 4 stengels warmoes
- zonnebloemolie
- zout
Inktvisinkt
- 15 g inktvisinkt
- water
Groene kruidenmix
- peterselie, dragon, bieslook, kervel
- Xantana (verdikkingsmiddel, speciaalzaak)
- water
Afwerking
- ijskruid (of lamsoor, oesterblad)
Deze geroosterde smaken versmelten perfect met de fluwelen textuur van griet. Deze vis kan best wel wat contrast verdragen
Recept
Kook de gerst en de quinoa gaar. Laat een nachtje drogen in de oven op 60°C. Warm de zonnebloemolie op tot 200°C. Pof de granen vervolgens in de hete zonnebloemolie. Voeg een beetje zout toe en laat uitlekken op keukenpapier.
Was en gril de warmoes 4 minuten op een grillpan met een beetje zonnebloemolie en zout.
Voeg een beetje water toe aan de inktvisinkt anders wordt de smaak te geconcentreerd.
Bak de grietfilets 8 minuten in een pan met zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout.
Extra: Maak een groene kruidenmix. Blend peterselie, dragon, bieslook en kervel met water en Xantana tot een crème en meng dit onder een deel van de granen.
Strijk met een lepel enkele cirkels inktviscrème op een bord. Leg de grietfilet dwars en daarrond de warmoes. Werk af met gepofte granen, al dan niet vermengd met de kruidenmix. Werk af met enkele blaadjes ijskruid.
Recept Jason Blanckaert
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.