Gebakken gamba, gewokte aardappel en chinese kool met gember, koriander en soja

  • 300 g kleine vastkokende aardappelen
  • 20 gamba
  • 1 dl olijfolie
  • 1/2 Chinese kool
  • 1 kleine ui
  • 1 el gehakte gember
  • 2 teentjes knoflook
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 1 chilipepertje
  • scheut sojasaus
  • peper en zout
  • een 20-tal korianderblaadjes

Pel de gamba, laat kop en staart er aan. Snijd de rug open en verwijder het darmkanaal, spoel en zet fris weg.

Blancheer de kleine aardappelen in de schil en spoel daarna onder koud water. Snijd de aardappelen in blokjes.Hak het uitje, de chili en de knoflook fijn. Snijd de kool in fijne reepjes.

Verwarm de helft van de olie in de wok en schroei de gamba erin. Kruid met zout en peper. Haal uit de wok en bewaar onder een stuk folie

Giet de resterende olie in de pan en wok de aardappelen op matigwarm vuur. Voeg na enkele minuten de chinese kool toe, vervolgens de ui, knoflook, gember, chili en limoenschil en laat doorwarmen. Breng op smaak met zout, peper en een scheut sojasaus.

Dresseer in diepe kommetjes, leg er de gamba op en strooi er de koriander over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.