Gebakken chocolade- en quinoataart

4
  • 300 g fondant chocolade, minimum 60% cacao
  • 225 g boter
  • 8 eetlepels gekookte quinoa
  • 1 afgestreken theelepel vers gemalen kardemom
  • 6 eieren, gesplitst en op kamertemperatuur
  • 150 g rietsuiker

Voor de cakevorm

  • boter
  • rietsuiker
  • cacao
     

Verwarm de oven voor op 170°C.
Strijk een waterdichte cakevorm in met boter.
Bestrooi met rietsuiker en cacao.

Doe de boter en de chocolade in een pan en laat over een zacht vuurtje smelten.
Roer er de kardemom door en laat lichtjes afkoelen.
Klop de eierdooiers romig met de helft van de suiker.
Klop de eiwitten met de resterende suiker tot stevige pieken.
Spatel de chocolade en de quinoa door de eierdooiers.
Spatel er dan de eiwitten door en giet voorzichtig in de ingevette bakvorm.

Plaats de bakvorm in een grotere en diepere ovenschaal en giet heet water in de ovenschaal tot halverwege de hoogte van de bakvorm.
Plaats in de oven en bak gedurende 1 uur .
Laat volledig afkoelen alvorens aan te snijden.

Deze taart is een paar dagen houdbaar.
Deze taart is eigenlijk een gebakken mousse en is glutenvrij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.