Gebakken asperges met langoustines en sot l'y laisse

4
  • 12 sot l'y laisse (of 12 blokjes kipfilet)
  • 8 langoustines
  • 12 asperges
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 100 g lamsoren (zeegroente)
  • 2 dl ingekookte bruine kippenbouillon
  • 15 g boter
  • 8 fijne takjes raketsalade
  • 12 kleine sprietjes bieslook
  • peper en zout
  • olijfolie om te bakken
  • boter om te bakken

Voor de lakkeersaus

  • 1 eetlepel Luikse siroop
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 koffielepel fijn gesneden gember

Pel de langoustines en kruid met peper en zout. Bak ze in een scheut olijfolie. Maak de asperges schoon. Kook ze beetgaar in gezouten water en koel af in ijswater. Bak ze kort in een klontje boter. Breng op smaak.
Verwijder het steeltje van de lamsoren. Laat een klontje boter in de pan smelten en stoof de sjalot. Voeg de lamsoren eraan toe en bak kort. Breng op smaak.

Voor de lakkeersaus: meng de Luikse siroop met de sojasaus en de gemberr.

Kruid de sot l'y laisse (of kipfiletblokjes) met peper en zout. Bak kort in een klontje boter. Giet het overtollig vet af en voeg de lakeersaus toe. Schud op totdat de saus rond het vlees kleeft. Breng de kippenbouillon aan de kook en roer er 15 g boter onder. Breng op smaak.

Leg de asperges op een bord en de 2 langoustines erop. Schik de lamsoren in hoopjes ernaast met daarop de sot l'y laisse. Werk af met een steeltje bieslook en een takje raketsla. Lepel er wat saus tussen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.