Gebakken asperges met gekookte ham en peterselie

4
20
  • 3 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (100 g)
  • 24 flinke witte asperges
  • een halve bussel peterselie
  • 1 sjalot
  • het sap van 1/4 citroen
  • 80 g boter
  • 4 eieren
  • een scheut azijn
  • peper en zout

Schil de asperges met een dunschiller en dek ze daarna af met een natte doek. Pluk, spoel en hak de peterselie fijn.

Snijd de ham fijn met een scherp mes.

Hak de sjalot fijn en stoof hem glazig in een lepel boter. Voeg de ham bij de sjalot en laat kort meestoven.

Klop de resterende boter onder het ham/sjalotmengsel en breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Kook de asperges iets verder dan ‘al dente’ (6 minuten volstaan) in gezouten water en hou ze vervolgens goed warm.

Pocheer de eieren in voldoende water met een scheut azijn. Haal ze uit de pan en laat ze kort uitlekken op een handdoek.

Schik de asperges op warme borden, lepel er de jus met het ham/sjalotmengsel over en leg er het gepocheerde ei langs.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.