Gebakken appel met granita van appel en calvados

4
  • 3 appels
  • 1 eetlepel vetstof
  • 2 dl gecentrifugeerd appelsap
  • 60 g suiker
  • 1/2 blad gelatine (2g/blaadje)
  • 1,5 dl room
  • 1/2 vanillestok
  • een scheut calvados
     

Kook het appelsap met 40 g suiker. Snijd de vanillestok door de helft en laat het merg mee koken met het appelsap.
Week het gelatineblaadje in wat water.
Los de gelatine op in de warme appeljus.
Zeef de jus en zet in de diepvriezer.

Snijd de appels in 8 partjes en bak ze in de vetstof.
Bestrooi ze met de rest van de suiker en laat de partjes lichtjes karamelliseren.
Klop de room op en breng op smaak met een scheut calvados.

Schik de partjes appel in schaaltjes en lepel er room over.
Haal de appelgranita uit de diepvriezer en schraap over het dessert.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.