Gebakken aardappeltjes met varkenshaasje en rode wijn

4
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 rode uien
  • 400 g varkenshaasje
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g raapjes
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl kalfsbouillon
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el suiker
  • peper en zout
Neem een goede wijn zodat je er ook tijdens het eten van kan genieten.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1,5 cm. Bak ze gedurende 5 minuten samen met de look in olijfolie op een hoog vuur. Snijd het varkenshaasje in 4 stukken en voeg toe aan de aardappelen. Kruid met peper, rozemarijn en zout.

Bak gedurende 5 minuten. Snijd de rode ui en raapjes in stukken. Voeg toe en blus met wijn en bouillon. Breng alles aan de kook. Voeg de azijn en suiker toe.

Schep na 10 minuten de groenten en het vlees uit de pan en laat de saus verder inkoken tot de gewenste dikte.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.