Gebakken aardappelschijfjes met groene boontjes, sinaasappel en kalfsvlees
Het klinkt misschien wat vreemd, maar kalfsvlees smaakt lekker in combinatie met sinaasappel. Samen met gebakken aardappelschijfjes en verse groene boontjes maak je een lekkere, snelle maaltijd.
Ingrediënten
- 700 g krielaardappelen
- 4 kalfslapjes
- 300 g groene boontjes
- 2 sjalotten
- 1 sinaasappel
- enkele el olijfolie
- 50 g boter
- 2 teentjes knoflook
- 1 handvol platte peterselie
- 50 g gehakte hazelnoten
- peper en zout
Recept
Blancheer de groene boontjes in licht gezouten water.
Spoel af onder koud stromend water en zet aan de kant.
Was de aardappeltjes en snijd in plakken van 0,5 cm dikte.
Bak ze in een beetje olijfolie.
Voeg de boontjes en hazelnoten toe.
Snipper de knoflook en de sjalotten fijn. Rasp de schil van de sinaasappel.
Voeg alles toe aan de aardappelen, roer om en kruid met peper en zout.
Kruid ondertussen de kalflapjes met peper en zout en bak in een beetje boter.
Werk de aardappeltjes af met platte peterselie en serveer.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.