Gebakken aardappelschijfjes

Accompagnement
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Door de aardappelen in schijven te snijden en ze 10 minuten voor te koken voor je ze in de pan bakt, zijn de aardappelen knapperig vanbuiten en zijdezacht vanbinnen.

Ingrediënten

Recept

Schil de aardappelen en snijd in dikke plakken van ongeveer 4 cm.

Kook de aardappelen gedurende 10 minuten gaar in gezouten water. Laat ze daarna volledig afkoelen.

Versnipper de knoflook.

Verhit een grote pan met olijfolie. Wanneer de olie heet is, bak je de aardappelen tot ze goudbruin kleuren.

Kruid de aardappelen af met peper, grof zeezout, knoflook en twee takjes rozemarijn en laat nog eventjes verder bakken.

Gebruik de andere twee takjes rozemarijn als garnering bij het opdienen.

Serveer deze zijdezachte gebakken aardappelschijfjes met je favoriete groenten, een lekker stukje vlees of vis.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.