Gazpacho met hand gepelde garnalen en stro-aardappeltjes

Soupe
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 30

Ingrediënten

Gazpacho

  • ½ geschilde komkommer in grove stukken
  • 4 rijpe rode tomaten
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • ½ rode chilipeper
  • 1 rode paprika
  • ¼ dl dragonazijn
  • ½ dl olijfolie
  • 2 koffielepels Worcester saus
  • 1 teentje look
  • peper en zout

Ratatouille

  • ½ rode, groene, gele en oranje paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • ½ el Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • ½ teentje look geplet

Stro-aardappeltjes

  • 2 geschilde bintjes (geraspt, gespoeld en gedroogd)

 

Veel krokantjes bij een gazpacho houden het boeiend.

Recept

Mix alle ingrediënten voor de gazpacho samen. Passeer door een fijne zeef.

Pel de ui, paprika’s en tomaten. Snij alle groenten voor de ratatouille nadien in fijne blokjes van 1 cm (brunoise). 

Warm olijfolie op in een pan. Stoof eerst de ui, aubergine en geplette look. Voeg na 1 minuut de andere groenten toe behalve de tomaten. 

Laat alles afkoelen. Voeg nu ook de tomaten toe, breng op smaak met peper en zout en Provençaalse kruiden.

Frituur de geraspte aardappeltjes op 160°C totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze goed uitlekken en voeg wat zout toe. Hou ze warm.

Lepel in een diep bord wat ratatouille en schep de gazpacho daarrond. Schik de garnalen er mooi naast en leg de gefrituurde aardappeltjes er bovenop.



Recept Stijn Bauwens

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.