Garnaal met gepocheerd eitje, preistoemp en Oud Brugge kaas

Claudia Allemeersch
4
45
  • 2 polderaardappelen
  • 3 el volle melk
  • 1 prei
  • 1 bussel pijpajuin
  • 1 bosje bieslook
  • 4 eieren om te pocheren
  • 4 eierdooiers voor de saus
  • 1/2 citroen
  • 250 g melkerijboter
  • 200 g Oud Bruggekaas
  • 1 l water
  • 6 el witte azijn
  • 4 kleine trostomaatjes
  • een handvol salade naar keuze
  • 100 g verse gepelde garnaaltjes
  • peper en zout

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pureer ze tot puree met een beetje melk.

Maak de prei schoon en versnijd in fijne reepjes. Laat een klein klontje boter smelten en stoof de prei gaar. Meng met de aardappelpuree.

Snijd de pijpajuin in fijne ringetjes en de bieslook fijn en voeg ook toe aan de puree.

Saus:

Laat de boter smelten in een pannetje, zet opzij. Klop de dooiers op een zeer zacht vuurtje met het sap van de citroen zeer luchtig. Roer nu de geklaarde boter eronder en kruid met peper en zout.

Voor het kaaskoekje:

Snijd de kaas in blokjes en laat die even invriezen. (doe dit vooraf) Cutter de kaas tot gemalen kaas. Leg hoopjes kaas op een bakpapier op de ovenplaat, doe er wat peper over en bak vijf minuten op 160°C in de oven.

Eieren:

Pocheer drie minuten in azijnwater.

Dresseer:

Schik wat sla in een bordje, voeg daarna de puree toe, de garnaaltjes en de saus. Leg het gepocheerd eitje bovenaan en maak een kleine insnijding zodat de dooier mooi uitloopt. Garneer met wat tomaatjes en het koekje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.