Gamba’s met tomaat en sinaasappel

Claudia Allemeersch
4
  • 8 gamba’s
  • 1/2 bosje basilicum
  • 2 takjes salie
  • 4 teentjes look
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes citroentijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 chilipepertje
  • 8 el olijfolie
  • 2 sinaasappels
  • 1 limoen
  • 4 grote rijpe tomaten
  • peper van de molen
  • 1 dl witte wijn
  • zilvervliesrijst

Pluk de blaadjes van de verse groene kruiden (basilicum, salie, oregano).

Was de sinaasappels en de limoen en snijd in partjes. Laat de pel eraan. Ontzaad de chilipeper en snijd in kleine reepjes. Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd in vier stukken. Laat ook hier de pel eraan.

Verwijder de kop en de schaal van de gamba’s maar laat het staartje eraan. Schik ze in een braadschotel. Voeg de basilicum, salie, oregano, citroentijm, chilipeper, look en rozemarijn toe.

Voeg vervolgens de sinaasappels, tomaten en limoen toe. Werk af met peper en zout en overgiet met de olijfolie en de witte wijn. Kruid goed met zwarte peper van de molen.

Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat gedurende 10-12 minuten bakken.

Serveer met zilvervliesrijst.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.