Fruitlolly's

Broodje kaas
4
15
  • Verschillende soorten fruit: bv. ananas, meloen, appel, aardbei, ..
  • 200 gram bruine chocolade
  • 200 gram zwarte chocolade
  • 200 gram witte chocolade
  • satéstokjes
  • extra versiering: bv. kleine suikerbolletjes, marsepein, kokosschilfers, ...
Maak met de rest van het fruit een heerlijke smoothie!

Neem de drie soorten chocolade en smelt ze elk apart au bain-marie. Hiervoor zet je een pot met water op het vuur. Als het water kookt, zet je het vuur lager en plaats je een kom met chocolade in het water. Roer af en toe in de chocolade terwijl het smelt en zorg ervoor dat er geen water bij de chocolade komt.

Snijd ondertussen het fruit in blokjes die in één keer in je mond passen. Steek één of meerdere stukken fruit op een satéstokje.

Dop je fruitlolly in de gesmolten chocolade. Laat een paar fruitlolly’s afkoelen in de frigo, de andere kan je meteen versieren naar wens met bijvoorbeeld suikerbolletjes, kokosschilfers of andere lekkernijen.

De afgekoelde fruitlolly’s versier je met een andere chocolade. Hiervoor gebruik je een kleine spuitzak (dit kan je zelf maken met een opgerold stukje bakpapier). Schep wat gesmolten chocolade in de spuitzak en maak een tekening op de afgekoelde fruitlolly’s.

Plaats nu alle fruitlolly’s in de frigo en laat ze minstens 30 min afkoelen.

Presenteer de fruitlolly’s door ze op een halve meloen te prikken. En nu smullen maar!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.