Fruitcarpaccio
Ingrediënten
Voor de ananascarpaccio
- ananas
- 1/2 kopje suiker
- 1 kopje water
- 1 vanillestokje
Voor de frambozencoulis
- 200 gr frambozen
- 1 lepel suiker
Verschillende soorten fruit zoals:
Je kunt alle fruitsoorten gebruiken die je zelf lekker vindt. Let er op dat je verschillende kleuren van fruit gebruikt. Dat geeft het mooiste resultaat!
Recept
Voor de ananascarpaccio
Doe de schil van de ananas. Snij de ananas in fijne plakjes. Snij de harde kern uit de ananasschijfjes.
Maakt nu de suikersiroop: Zet een pot met water op het vuur en doe er de suiker bij.
Snij een vanillestokje in twee. Haal er met een mespunt de vanillepoeder uit. Doe ze in de pot. Laat alles opwarmen tot de suiker gesmolten is.
Haal de ananasschijven door de suikersiroop en leg ze op een bord.
Voor de frambozencoulis
Doe een bodempje water in een pan en leg er de frambozen op. Doe er de suiker bij. Laat even pruttelen op een laag vuur tot het fruit plat is.
Doe het frambozenpapje in de zeef en wat je overhoudt is de frambozencoulis.
Snij de andere soorten fruit in leuke vormen en maak fruittorentjes op de ananasschijven.
Leg wat druppeltjes frambozencoulis en enkele blaadjes munt en/of citroenmelisse op het bordje.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.