Fruitcarpaccio

Broodje kaas
4
20

Voor de ananascarpaccio

  • ananas
  • 1/2 kopje suiker
  • 1 kopje water
  • 1 vanillestokje

Voor de frambozencoulis

Verschillende soorten fruit zoals:

  • aardbeien
  • frambozen
  • watermeloen
  • granaatappel
  • papaya
  • mango
  • sinaasappel
  • kiwi (verschillende kleuren)
  • een takje verse munt en/of citroenmelisse
Je kunt alle fruitsoorten gebruiken die je zelf lekker vindt. Let er op dat je verschillende kleuren van fruit gebruikt. Dat geeft het mooiste resultaat!

Voor de ananascarpaccio:

Doe de schil van de ananas. Snij de ananas in fijne plakjes. Snij de harde kern uit de ananasschijfjes.
Maakt nu de suikersiroop: Zet een pot met water op het vuur en doe er de suiker bij.
Snij een vanillestokje in twee. Haal er met een mespunt de vanillepoeder uit. Doe ze in de pot. Laat alles opwarmen tot de suiker gesmolten is.
Haal de ananasschijven door de suikersiroop en leg ze op een bord.

Voor de frambozencoulis:

Doe een bodempje water in een pan en leg er de frambozen op. Doe er de suiker bij. Laat even pruttelen op een laag vuur tot het fruit plat is.
Doe het frambozenpapje in de zeef en wat je overhoudt is de frambozencoulis.
Snij de andere soorten fruit in leuke vormen en maak fruittorentjes op de ananasschijven.

Voor de afwerking:

Leg wat druppeltjes frambozencoulis en enkele blaadjes munt en/of citroenmelisse op het bordje.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.