Ingrediënten
- Een drietal bloemige aardappelen
- 300 g feta
- 4 eetlepels bloem
- 3 eetlepels melk
- 1 groot ei
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 eetlepel koriander
- peper
- 4 eetlepels zonnebloemolie
Je kan deze fritters als aperitiefhapje serveren of bij een stukje gekookte witte vis
Recept
Schil en snijd de aardappelen in blokjes van maximaal een halve cm. Kook ze gaar.
Snijd de feta in blokjes van een halve centimeter. Meng bloem, melk, ei, kruiden en eventueel een eetlepel water goed door mekaar.
Voeg de blokjes aardappel en feta toe en meng tot een stevige, ietwat ruwe deeg.
Verhit enkele eetlepels zonnebloemolie in de wok. Schep dan een flinke eetlepel van het mengsel in de hete olie.
Een paar minuten volstaan om de fritters goudbruin te wokken. Uiteraard kan je enkele porties per keer wokken.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.