Frittata met groene asperges en krulsla

1
  • 4 groene asperges
  • 1 tomaat
  • ½ krop lollo bionda (geelgroene krulsla)
  • 1 kleine ui
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel magere melk
  • 1 koffielepel balsamico-azijn
  • oregano
  • zout en peper

Schil de asperges met een dunschiller.
Laat ze 10 minuten koken in gezouten water.
Laat ze uitlekken en snijd ze in stukjes.

Snipper de ui fijn.
Pel en ontpit de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Fruit de ui op een zacht vuurtje in de olijfolie en voeg de blokjes tomaat toe.
Laat ze even meestoven.

Klop het ei los met de melk.
Meng er de stukjes asperge en het tomatenstoofsel onder.
Bak van het mengsel een omelet in een pan met een antiaanbaklaag.
Prik nu en dan in de bereiding en kruid met peper, zout en oregano.

Haal de blaadjes van de lollo bionda uit elkaar.
Spoel ze en zwier ze droog.
Snijd ze in stukken en meng ze met de balsamico-azijn.

Dien de omelet op met de sla en een sneetje bruin- of volkorenbrood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.